Pre nego što krenete da sređujete zamrzivač i bacate sve ono što ima sloj kristala od leda ili bezbojne suve tačke na sebi, ima nekoliko stvari koje treba da znate o ovim kristalima: oni se zovu tragovi zamrzavanja.
Proizvođači negoduju protiv poreza na šećer i navode kako on ne smanjuje gojaznost, nego tera potrošače da kupuju jeftinije proizvode lošijeg kvaliteta.
Ništa ne asocira na moć i uspeh kao slika penušavog zlatnog šampanjca. Sećate li se scena iz filma Veliki Getsbi? Tako znamo koliko su žurke 20-tih godina prošlog veka bile ekstavagantne. Čak i danas šampanjac je verovatno najluksuznije piće.
Konzumiranje kafe ili čaja neposredno pre spavanja ne utiče na kvalitet sna, otkrilo je novo istraživanje koje su sproveli američki istraživači s Univerziteta Florida Atlantic i Medicinskog fakulteta Harvard.
Izreka da se ne može živeti od vazduha više ne važi, jer finska kompanija "Solar Foods" (Solarna hrana) planira da uskoro na tržište plasira novu vrstu proteinskog brašna, Solein, koje je napravljeno od CO2, vode i sunčeve energije, piše Svetski ekonomski forum.
Meso koje "cvrči" na roštilju možda jeste sinonim za leto, ali konzumenti bi trebalo ponovno da razmisle o svom jelovniku ako nameravaju da zaštite planetu, smatra američka neprofitna organizacija World Resources Institute.
Meso napravljeno u laboratoriji, prvi put ponuđeno pre šest godina u obliku hamburgera vrednog 250.000 evra, moglo bi za dve godine da stigne na police prodavnica po ceni od devet evra, najavile su agenciji Rojters evropske kompanije koje razvijaju tu tehnologiju.
Francuski restoran Mirazur argentinskog šefa Maura Kolagresa u Mentonu, na jugu Francuske, proglašen je najboljim u svetu po izboru specijalizovanog britanskog časopisa "Restaurant" na prigodnoj svečanosti održanoj u Singapuru.